Banner van A tot Zennen

Uit het leven gegrepen?

 • Ochtendspits: jij wil graag rustig van je koffie genieten, maar kindlief speelt met het ontbijt, klaagt over die toets straks en jij overloopt mentaal al je to-do’s. Een heel gedoe om iedereen mét jas én boekentas én op tijd én met een goed humeur in de auto naar school te krijgen. Goed humeur? Nergens te bespeuren… Wanneer je ze hebt afgezet overvalt het je nog maar eens: ‘Dit moet toch anders kunnen?’
 • Jouw oogappel zit aan tafel te kleuren. ‘Pff, ik kan dat niet’, ‘Dat is niet mooi zo’. Voor je het weet vliegen de potloden de vloer op, scheurt je kind het blad doormidden en begint te huilen. Jij vraagt je verwonderd af hoe zoiets kleins zo’n reactie te weeg kan brengen…
 • Na je lange dagtaak, hebben jij, noch je kind zin in de huistaken. Plichtsbewust als je bent, spoor je je kind aan er mee aan de slag te gaan. Volgt een halfuur getouwtrek waar jullie geen van beiden blij van worden… Het geduld is duidelijk zoek, zowel bij je kind als bij jezelf.
 • Tijd voor bed. Pyjama aan, tanden gepoetst, verhaaltje gelezen. Wanneer je het lichtje wil uitdoen zie je de beteuterde blik op het gezicht van je spruit. ‘Wat is er?’, vraag je, en je kind begint te huilen.

Je kan er zelf waarschijnlijk nog een aantal bedenken: situaties waar de balans helemaal zoek lijkt. Je merkt bij jezelf en je kind dat jullie onder druk komen te staan. Vaak genoeg (te vaak!) horen we ouders zeggen ‘Ach, dat hoort er nu eenmaal bij…’ of ‘Het is wat het is, we moeten hier gewoon door’.

Is dat wel zo? Wij denken alvast van niet!

Eigenlijk begint het al bij de wekker die afgaat: we bouwen doorheen de dag spanning in ons lichaam op. Welke uitweg die spanning vindt is van heel wat factoren afhankelijk. Ze kan geneutraliseerd worden of los barsten…

Wist je trouwens dat je je hele zenuwstelsel kan vergelijken met een gas- en rempedaal die je stressreacties in je lichaam aansturen?

Hoe kan ik controle krijgen over die pedalen?

In een paar stappen met het Van A… tot Zennen-traject!

 1. Ik help je om al die mechanismes in dat hoofdje en lijf van je kind (én jezelf!) beter te begrijpen.
 2. Je krijgt een hele gereedschapskist ter beschikking om op de rem te gaan staan wanneer nodig en zo de stress te verminderen.
 3. We gaan samen op zoek naar welke tools uit die gereedschapskist het best bij jouw gezin en jouw situatie passen.
 4. Meer zennen voor iedereen in het gezin!

Meer controle dankzij de gereedschapskist

Instructie-, demonstratie- en kennisvideo’s

Zoals het filmpje over de gas- en rempedaal. Aan de hand van opdrachtjes kunnen jullie meteen rond de thema’s aan de slag gaan.

Werkblaadjes, oefeningen, hulpmiddelen voor je kind

Zoals de lichaamsvoorstelling waarbij je kind kan aanduiden waar en hoe het spanning ervaart in het lichaam.

papa en dochter lichaamstekening-min

Checklists, tools, oefeningen voor jezelf

Zoals deze checklist ‘Wat bezorgt mij/mijn kind stress’

wat geeft stress checklist-min


Van A… tot Zennen in 4 modules

We nemen je 4 weken lang mee op een reis naar samen meer zennen.

Je verwerft inzicht in hoe stress ontstaat, wat het met je (kind) doet en je krijgt een pak tools ter beschikking om die rempedaal makkelijker te kunnen indrukken.

Dankzij een gesloten Facebookgroep kan je ervaringen uitwisselen met andere ouders in hetzelfde schuitje én krijg je begeleiding van zenners Heidi en Cindy.

Module 1

De basis

In kaart brengen van de uitdagingen.
Oorzaken van spanning en stress.
Hoe herken je stress? (niet altijd met het blote oog)
Waar focus je beter (niet) op?

Eindresultaat Module 1:

Je hebt een beter zicht op hoe het stress systeem in elkaar zit, algemeen én in je gezin. Je hebt bepaald waar je de komende paar weken specifiek op wil werken

Module 2

module2

Lichaamsspanning

De lichaamskaart: leer spanning bij jezelf herkennen.
Demo-video’s met lichaamsgerichte oefeningen.
Samen bepalen wat werkt (a.h.v. werkblaadjes).

Eindresultaat Module 2:

Jij en je kind begrijpen beter waar spanning in het lichaam kruipt. Je kind leer het opmerken, benoemen en heeft al de eerste tools in handen om er mee aan de slag te gaan.

Module 3

Grote en kleine emoties

Info en oefeningen rond prikkelverwerking en emoties.
Onze buiten- en binnenkant: interpreteren van gedrag.
Vergroten van ons lichaamsbewustzijn.

Eindresultaat Module 3:


Je leert als ouder beter dat vatje met emoties van je kind kennen en begrijpen, welke omstandigheden een invloed hebben en hoe je je kind kan helpen. Je kind heeft een ‘Eerste Hulp bij Grote Emoties’ toolkit ter beschikking. Het leert beter spanning en gevoelens te herkennen en te benoemen. Een belangrijke stap om met gevoelens te leren omgaan!

Module 4

module4

Welke technieken brengen rust?

Info en oefeningen rond hoe ademhaling, aanrakingen en aandacht rust kan brengen.
Demo-video’s.
Samen bepalen wat werkt (met werkblaadjes).

Eindresultaat Module 4:

Jullie begrijpen beter wat helpt om tot rust te komen en hebben verschillende technieken uitgeprobeerd. Jullie gereedschapskistje is al aardig gevuld om beter met spanning en stress om te gaan.

Extra’s

– Boekenlijst voor mama & papa

– Boekenlijst voor kinderen

Eindresultaat na 4 weken

Je hebt een blauwdruk ter beschikking om het volgende ‘werk’-puntje aan te pakken (en het volgende, en het…).

Een verschillende situatie kan een een verschillende aanpak vragen, met een andere tool. De toolbox is voldoende groot voor jou en je kinderen om afhankelijk van de situatie je eigen recept samen te stellen.

Je krijgt 12 maanden toegang tot alle tools zodat je de video’s zo vaak kan herbekijken als je wil.

Eindresultaat op lange termijn

Je geeft je kinderen iets mee voor het leven waar ze steeds op terug kunnen vallen: begrijpen waar hun reacties vandaan komen, hoe ze er naar kunnen kijken, wat ze er mee kunnen doen. Jezelf en de signalen van je lichaam leren kennen: het is belangrijk om grenzen te leren trekken, te weten wanneer het even ‘genoeg’ is. Op moeilijke momenten, of gewoon wanneer ze er even nood aan hebben, kunnen ze zichzelf weer tot rust brengen. De dingen die op ons afkomen en gevoelens die ze teweegbrengen hebben we meestal niet in de hand. Wel hoe we omgaan met die gevoelens!

Leren omgaan met je gevoelens is zo ook belangrijk voor je algemeen welbevinden én in het omgaan met anderen. Kinderen die gevoelens leren herkennen, zullen dit ook vlotter gaan herkennen bij anderen, hier vlotter mee omgaan en rekening mee houden. Een flinke dosis zelfkennis en empathie


Kies wat bij jou past

 • Eén jaar toegang tot het online leerplatform met
  • Kennisvideo’s
  • Demo-video’s
  • Werkblaadjes, oefeningen, checklists, tools…
 • Het Van A-tot-Zennen werkboek.
 • Toegang tot de gesloten Facebookgroep met ondersteuning!
  • Wissel ervaringen uit met andere ouders.
  • Ik hou de reacties en comments in het oog.
  • Regelmatig een ‘spreekuur’ in de groep om je vragen te beantwoorden.
Ik doe mee!
 • Onbeperkte toegang in de tijd tot het online leerplatform waar ik regelmatig nieuw materiaal, tools ter beschikking stel. Wanneer ik iets nieuws ontdek, test ik het uit en na goedkeuring deel ik het met jou.
 • Het Van A-tot-Zennen werkboek.
 • Toegang tot de gesloten Facebookgroep met ondersteuning.
 • Een online privé-sessie van max. anderhalf uur om jou bij te staan bij een voor jou specifieke situatie

  • met intake document zodat we heel snel ter zake kunnen komen .
  • gebaseerd op de zennen-principes.
  • voorwaarde: het online gedeelte van het programma reeds volledig doorlopen hebben.
Ik doe mee!

Lanceringsaanbod geldig tot 30 april

Dan geven we je toegang tot een hypergeheime Instagram groep!

Wat we daar gaan doen?

5 dagen lang, elke dag een video om SAMEN met je kind te bekijken. Een filmpje met een activiteit om toe te voegen aan jullie avondroutine zodat kindlief helemaal rustig naar bed kan. Je kan de video bekijken op je tablet of streamen naar je TV via AppleTV of Chromecast bvb.

Wat mag je verwachten? Ik wil het nog een beetje een verrassing houden, maar wat denk je van ‘Werveltjes tellen’ of ‘Van Leeuw tot Geeuw’…?

Schrijf in vóór 30 april
5 dagen rustig naar bed
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Ik doe mee!
Heidi Luypaert iedereenzent

Hey! Ik ben Heidi, en er lijkt me niets leukers dan jou te helpen op een pad naar meer balans in en met je gezin. Een pad naar meer zennen met je kinderen.

Omschrijf jij jouw dagelijkse leven wel eens als ‘druk, druk, druk’? Heel herkenbaar – zoals voor zovelen! Een gezin met twee jonge kindjes, werk als psychologe, een rijk sociaal leven en liefst nog wat zelfzorg combineren bleek ook voor mij geen evidente opdracht…

Mijn ambitieuze en rationele zelf ging op zoek naar meer rust en voeling krijgen met genieten in het hier-en-nu. Yoga, relaxatie en meditatie waren voor mij de grote eye/mind/heart opener. En waarom zou je niet die zaken die je kracht en energie geven, ook je professionele pad laten bepalen? Ik volgde een opleiding relaxatietherapeut en ging hiermee zowel bij kinderen, jongeren als bij volwassenen mee aan de slag.

Hoog tijd vind ik het nu om ZENNEN ook naar jouw gezin te brengen!

No (wo)man is an island

Dat wist John Donne al lang geleden te vertellen. Ik heb in Cindy dan ook een een kompaan gevonden om dit zennen-avontuur mee te delen. Ze bracht met ‘Relax in de Klas’ meer rust en ontspanning al tot bij meer dan 600 leerkrachten in Vlaanderen.

IZ RIDK Cindy vooraan